Trainingen & niveaus 

Wat is acro?

Acro is de afkorting van acrobatiek. In deze sport werk je samen aan menselijke bouwwerken en constructies. Door samen te werken en techniek kun je meer dan je denkt. Niet met brute kracht maar met de juiste techniek wordt het mogelijk om iemand te liften (dragen), zelf te vliegen (gelift worden), en ook weer zacht te landen. 

Het is een heel toegankelijke sport. Iedereen kan meedoen, ook zonder ervaring. Iedereen kan meedoen, ook zonder ervaring, en in alle leeftijdscategorieën. Om mee te doen heb je maar één ding nodig en dat is enthousiasme.

In de trainingen werken we aan samenwerking, techniek, coördinatie, concentratie, balans, functionele kracht en flexibiliteit. De acrobatische toeren zorgen voor een hoop plezier en geven een kick als het lukt. En daar worden we natuurlijk blij van!

Voor wie is AcroSports 013?

Acro is voor teamsporters zonder verlangen naar competitie. Je zoekt uitdaging in een fysieke sport, waarbij samenwerking en lol belangrijk zijn, en waar voor iedereen in te groeien is. Geen doelpunten en suffe oefeningen maar afwisselende trucs zorgen voor jouw portie beweging en reden om te lachen. Voor jou als volwassene, jongere of kind is er altijd een acro-variant die het best bij jou past.

We werken soms met een niveauverdeling. Zo kun je altijd bij ons terecht zonder ervaring, en kun je ook altijd blijven groeien met ervaring.

De niveaus zijn: beginner, gevorderd en professioneel. Sommige trainingen zijn voor alle niveaus (all levels), dan worden er tijdens de training voor ieder niveau passende oefeningen en variaties daarop gegeven.

De niveauverdeling is naar eigen inzicht, we doen niet aan (strenge) eisen. Wel kunnen we je advies geven.

Welke trainingen & activiteiten bieden we?

Acro

Acro Algemeen

Acro (acrobatiek) bestaat uit het bouwen van menselijke bouwwerken en constructies. Samenwerking is hiervoor de basis. Je hebt elkaar nodig en door de juiste technieken toe te passen gebruik je zo min mogelijk kracht. Dragen, vliegen en landen, voor alle aspecten ontwikkel je tijdens de trainingen de techniek, coördinatie, concentratie en functionele kracht. En het is vooral ontzettend leuk!

Acro is als sport op alle niveaus te beoefenen. Veel mensen denken dat acrobatiek ervaring vereist, maar dit klopt niet. Samenwerking is wat ervoor nodig is. Je hebt geen ervaring, extreme flexibiliteit of enorme kracht nodig om mee te kunnen doen! Wel zul je, en hoe fijn is dat, meer ervaring, flexibiliteit en kracht gaan opbouwen.

Acroyoga

Acroyoga verbindt elementen uit acrobatiek en yoga. De dynamische en krachtige energie van acrobatiek en de rust van yoga komen daardoor samen. Techniek en balans spelen een grote rol en tijdens de training draait het om het samen creëren van vertrouwen, verbinding en vooral ook heel veel lachende gezichten.

Acroyoga kent twee variaties, Solar en Lunar. De Solar variant bestaat uit dynamische en uitdagende bewegingen, waarin je het energieke en krachtige van acrobatiek ervaart. Zowel base (drager) als flyer (vlieger) zijn actief in de bewegingen. Bij de Lunar variant draait het om rustige (acrobatische) bewegingen die zorgen voor ontspanning en het stretchen van het lichaam. Dit door middel van Therapeutic Flying en Thaise massage, waarbij de flyer vaak meer passief is tijdens de beweging. 

In onze trainingen combineren we beide varianten, maar ligt de nadruk vaak op Solar Acroyoga. Tenzij dit anders staat vermeld in ons rooster natuurlijk.

Acrodans/Acroflow

In acrodans combineren we moderne dans met acrobatiek, waardoor we veel met partnerwerk bezig zijn. Partnerwerk is een term die in dans wordt gebruikt en veel overeenkomt met acrobatische lifts en bewegingen. In deze training krijgt partnerwerk meer aandacht dan in de meeste moderne danslessen van andere aanbieders.

Alle bewegingen vloeien in elkaar over en krijgen een vaste volgorde, en deze choreografie zetten op muziek natuurlijk!

Je hoeft je voor de training niet als duo in te schrijven.

Waar vind ik meer informatie over een specifieke training?

Door in het rooster op een training te klikken wordt er een beschrijving zichtbaar die jou een nog beter beeld geeft van de inhoud van de training.

Wat heb je nodig?

Sportieve en makkelijk zittende kleding, een flesje water en een glimlach.

Als het voor een specifieke training handig is als je nog iets anders meeneemt, dan staat dit in de omschrijving van de training zelf.

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over? Neem gerust contact op.  

Wat mensen zeggen.

Acro is voor mij een heerlijke manier om uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. Een training lang intensief fysiek bezig zijn. Het vraagt mijn volle focus en daardoor ga ik er volledig in op. Het is leuk hoe iedereen door de weken en maanden heen vooruitgang boekt en hoe ook de samenwerking groeit. Na de training ga ik vol energie de deur uit’

- Hera van Willick

Het kostte me altijd heel veel moeite om naar een sportles te gaan, maar sinds ik acroyoga ontdekt heb gaat het vanzelf. Een les vol vrolijkheid, persoonlijke aandacht en samenspel! Echt een aanrader!

- Caroline Place

Happy to forget everything except for having fun, while you also build strength, flexibility and connections with some wonderful people! I love the way acroyoga shows me what I’m capable of (which sometimes can be really challenging), but I can always do more than I thought!

- Simone van der Donk

Onderdelen van een training

Uitgangspunten in de trainingen kunnen zijn: samenwerking, kracht, flexibiliteit, mobiliteit, coördinatie, uithoudingsvermogen en plezier. Bij iedere training in het rooster wordt in de beschrijving uitgelegd waaraan wordt gewerkt.

Acro is (bij ons) geen competitiesport.

Wat te doen met een blessure?

Ook met een blessure kun je meedoen! Graag horen we wat er aan de hand is zodat we kunnen bekijken hoe we hierin kunnen helpen. We zoeken dan samen naar een passende training. Communicatie is essentieel in acro. Je kunt tijdens de training altijd aangeven wat er aan de hand is en wat er wel of niet gaat, en de trainer om advies te vragen. Ook samen met je trainingsmaatjes kun je oplossingen vinden voor bepaalde oefeningen. Het kan zijn dat je een oefening wilt overslaan of een bepaalde rol (base, flyer of spotter) beter niet kunt uitvoeren met jouw blessure. Je mag een oefening altijd overslaan of ervoor kiezen even niet te basen, vliegen of spotten op dat moment.

Ben je nieuw en weet je toch niet zeker wat de beste keuze is met je blessure? We bellen je graag, dan vinden we het samen uit.

Strippenkaart of Abonnement

We hebben tarieven voor volwassenen (18+) en voor jongeren en kids. Er is keuze uit abonnementen en strippenkaarten, en op het moment is het ook mogelijk losse trainingen te boeken. Voor een eerste proeftraining betaal je eenmalig een tientje.

Meer over betalingen en het boeken van trainingen vind je op onze pagina Prijzen.

Workshops, Masterclasses & Shows

Ben je niet op zoek naar een training voor jezelf maar wel naar een workshop, masterclass of show voor een groep mensen of evenement? Je kunt ons ook inhuren. 

Of vul ons contactformulier in

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan via onderstaande knop.