AcroSports 013 

Acrobatics moves us
Iedereen kan iemand leren liften en zelf leren vliegen, en daar maken we jou graag blij mee.

Het Team van AcroSports 013

Wat is AcroSports 013?

Acrosports 013 in Tilburg maakt acrobatiek toegankelijk voor iedereen. Sportief en leuk, stap voor stap, truc voor truc! Op de Circusacademie kunnen professionals in spé hun gang gaan, bij AcroSports 013 komen de sociale sporters en actievelingen terecht. Met wekelijks meerdere soorten trainingen die allemaal acrobatiek-gerelateerd zijn kiest iedereen zijn eigen favoriet en ontmoet je zo de leukste trainingsmaatjes.

Wat is acro?

Acro is de afkorting van acrobatiek. In deze sport werk je samen aan menselijke bouwwerken en constructies. Door samen te werken en techniek kun je meer dan je denkt. Niet met brute kracht maar met de juiste techniek wordt het mogelijk om iemand te liften (dragen), zelf te vliegen (gelift worden), en ook weer zacht te landen. 

Het is een heel toegankelijke sport. Iedereen kan meedoen, ook zonder ervaring. Iedereen kan meedoen, ook zonder ervaring, en in alle leeftijdscategorieën. Om mee te doen heb je maar één ding nodig en dat is enthousiasme.

In de trainingen werken we aan samenwerking, techniek, coördinatie, concentratie, balans, functionele kracht en flexibiliteit. De acrobatische toeren zorgen voor een hoop plezier en geven een kick als het lukt. En daar worden we natuurlijk blij van!

Fleur Leloup is oprichtster van AcroSports 013 en ze is altijd op zoek naar uitdagingen in beweging.

Na meerdere teamsporten, inclusief een Nederlands Handbalkampioenschap op haar 12e, richt ze haar focus op dans. Samenwerken wordt belangrijker dan competitie. Vanuit dans rolt ze verder in het enthousiasme voor beweging, samenwerking en interactieve technologie, en kort daarna komt ze in aanraking met acroyoga en acrobatiek. Sociaal, zonder competitie, en afhankelijk van samenwerking. Voor haar de juiste ontdekking.

Iets later, na die ontdekking, blijkt er voor volwassenen geen toegankelijke acrobatiektraining meer te vinden in Tilburg en dat kan natuurlijk niet. Dus zorgt ze voor een oplossing, en dat is uitgegroeid tot AcroSports 013. 

Fleur wordt blij van een glimlach, van het trainen en beheersen van het lichaam en van het samenwerken en samen ploeteren wat ervoor zorgt dat je meer bereikt dan je daarvoor realistisch had geleken. Allemaal van die fijne verassingen!

Waar zijn we te vinden?

We zorgen voor trainingen en workshops op verschillende binnen- en buitenlocaties in Tilburg en ook online geven we lessen. Kijk voor specifieke informatie op de pagina ‘Online & Op locatie’.

Waarom bestaat AcroSports 013?

Voor volwassenen was er vanaf 2017 geen toegankelijke acrobatiektraining meer te vinden in Tilburg, en ook voor kinderen was het aanbod klein. Dit kon natuurlijk niet lang duren, dus kwam er een oplossing: AcroSports 013.

Voor wie is AcroSports 013?

Acro is voor teamsporters zonder verlangen naar competitie. Je zoekt uitdaging in een fysieke sport, waarbij de groep, samenwerking en plezier belangrijk zijn, en waar voor iedereen in te groeien is. Geen doelpunten of suffe oefeningen maar afwisselende trucs zorgen voor jouw portie beweging en een glimlach op je gezicht. Voor jou als volwassene, jongere of kind is er altijd een acro-variant die het best bij jou past.

Het Team

Deze gezichten kun je allemaal tegenkomen.

Fleur Leloup

Fleur Leloup

Oprichter / Trainer / Performer

 

Fleur, ooit begonnen in de wereld van dans en toen uitgevlogen als interactief ontwerper (met een focus op samenwerking en beweging) om interactieve technologie en dans te kunnen combineren. Daarna is ze in aanraking gekomen met acroyoga, waarbij het sociale aspect van acrobatiek haar nog meer heeft gefascineerd. Ze brengt graag flow in de beweging, let op techniek om blessures te voorkomen, en neemt een hele grote glimlach mee.

Trainer in o.a. acro, acroflow, acrodans acroyoga, monkey business, handstandtraining.

Nog meer:
// EHBO-gecertificeerd

 

Colins Acro

Colins Acro

Trainer / Performer

 

Colins groeide op in Kenia, waar zijn liefde voor acro is begonnen. Colins is sinds 2006 werkzaam als docent acrobatiek, circus en acroyoga, en is ook artiest in acrobatische acts, vuurshows en chair balancing. Zowel als docent als performer brengt hij zijn grootste glimlach en positieve energie met zich mee en is zijn lievelingsuitspraak niet te missen: ‘Keep smiling!’. Aan vrolijkheid is bij hem niet te ontsnappen.

Trainer in o.a. acro, acroyoga, acro voor kids, acrocircus.

Nog meer:
// AcroYoga-gecertificeerd docent

 

Frauke van den Bogaard

Frauke van den Bogaard

Trainer / Performer

Op haar zestiende kwam yoga in haar leven en tijdens haar studie voor vrijeschoollerares kwam ze in aanraking met acroyoga. Het was liefde op het eerste gevoel! Na haar studie reisde ze en bleef een tijdje in Peru wonen. Daar deed ze een opleiding Synergy (vergelijkbaar met Acroyoga) en daarna volgden een Vinyasayoga-opleiding van Kula Collective te Guatamala en een Yinyoga bijscholing bij Yogapoint. Met al haar passies heeft ze de missie om de aarde wat hemelachtiger te maken.

Trainer in o.a. acro, acroflow, acrodans, acroyoga, acro voor kids.

Nog meer:

 

Sanne Hamstra

Sanne Hamstra

Trainer / Performer

Nog meer:
// Bachelor Academy of Circus and Performance Arts
// EHBSO-gecertificeerd (EHBO Sport)

Neem contact met ons op 

Heb je zin om een proeftraining te komen volgen en acro te ontdekken? Of wil jij een workshop of show op jouw event?

Stuur een bericht en wij zorgen voor een antwoord op al jouw vragen en wensen.

Je kunt ook bellen (+31 (0)6 15138419),
mailen naar info@acrosports013.nl,
of een Whatsappberichtje sturen.

10 + 3 =

Aanmelden voor onze nieuwtjes

Aanmelden voor onze nieuwtjes

Zo houden we je op de hoogte van onze lessen, trainingen, workshops en evenementen. En alle andere leuke dingen die we graag met je willen delen! 

 

Je bent aangemeld, leuk!