Trainingen & niveaus 

Welke trainingen & activiteiten bieden we?

Acro

Acro

Acro (acrobatiek) bestaat uit het bouwen van menselijke bouwwerken en constructies. Samenwerking is hiervoor de basis. Je hebt elkaar nodig en door de juiste technieken toe te passen gebruik je zo min mogelijk kracht. Dragen, vliegen en landen, voor alle aspecten ontwikkel je tijdens de trainingen de techniek, coördinatie, concentratie en functionele kracht. En het is vooral ontzettend leuk!

Acro is als sport op alle niveaus te beoefenen. Veel mensen denken dat acrobatiek ervaring vereist, maar dit klopt niet. Samenwerking is wat ervoor nodig is. Je hebt geen ervaring, extreme flexibiliteit of enorme kracht nodig om mee te kunnen doen! Wel zul je, en hoe fijn is dat, meer ervaring, flexibiliteit en kracht gaan opbouwen.

 

AcroYoga

AcroYoga

Acroyoga verbindt elementen uit acrobatiek en yoga. De dynamische en krachtige energie van acrobatiek en de rust van yoga komen daardoor samen. Techniek en balans spelen een grote rol en tijdens de training draait het om het samen creëren van vertrouwen, verbinding en vooral ook heel veel lachende gezichten.

Acroyoga kent twee variaties, Solar en Lunar. De Solar variant bestaat uit dynamische en uitdagende bewegingen, waarin je het energieke en krachtige van acrobatiek ervaart. Zowel base (drager) als flyer (vlieger) zijn actief in de bewegingen. Bij de Lunar variant draait het om rustige (acrobatische) bewegingen die zorgen voor ontspanning en het stretchen van het lichaam. Dit door middel van Therapeutic Flying en Thaise massage, waarbij de flyer vaak meer passief is tijdens de beweging. 

In onze trainingen combineren we beide varianten, maar ligt de nadruk vaak op Solar Acroyoga. Tenzij dit anders staat vermeld in ons rooster natuurlijk.

AcroDans/AcroFLow

AcroDans/AcroFLow

In acrodans combineren we moderne dans met acrobatiek, waardoor we veel met partnerwerk bezig zijn. Partnerwerk is een term die in dans wordt gebruikt en veel overeenkomt met acrobatische lifts en bewegingen. In deze training krijgt partnerwerk meer aandacht dan in de meeste moderne danslessen van andere aanbieders.

Alle bewegingen vloeien in elkaar over en krijgen een vaste volgorde, en deze choreografie zetten op muziek natuurlijk!

Je hoeft je voor de training niet als duo in te schrijven.

Waar vind ik meer informatie over een specifieke training?

Door in het rooster op een training te klikken wordt er een beschrijving zichtbaar die jou een nog beter beeld geeft van de inhoud van de training.

Wat heb je nodig?

Sportieve en makkelijk zittende kleding, een flesje water en een glimlach.

Als het voor een specifieke training handig is als je nog iets anders meeneemt, dan staat dit in de omschrijving van de training zelf.

Heb je nog een vraag of twijfel je ergens over? Neem gerust contact op.  

Strippenkaart of Abonnement

We hebben tarieven voor volwassenen (18+). Er is keuze uit abonnementen en strippenkaarten, en op het moment is het ook mogelijk losse trainingen te boeken. Voor een eerste proeftraining betaal je eenmalig een tientje.

Meer over betalingen en het boeken van trainingen vind je op onze pagina Prijzen.

Workshops, Masterclasses & Shows

Ben je niet op zoek naar een training voor jezelf maar wel naar een workshop, masterclass of show voor een groep mensen of evenement? Je kunt ons ook inhuren. 

Wat te doen met een blessure?

Ook met een blessure kun je meedoen! Graag horen we wat er aan de hand is zodat we kunnen bekijken hoe we hierin kunnen helpen. We zoeken dan samen naar een passende training. Communicatie is essentieel in acro. Je kunt tijdens de training altijd aangeven wat er aan de hand is en wat er wel of niet gaat, en de trainer om advies te vragen. Ook samen met je trainingsmaatjes kun je oplossingen vinden voor bepaalde oefeningen. Het kan zijn dat je een oefening wilt overslaan of een bepaalde rol (base, flyer of spotter) beter niet kunt uitvoeren met jouw blessure. Je mag een oefening altijd overslaan of ervoor kiezen even niet te basen, vliegen of spotten op dat moment.

Ben je nieuw en weet je toch niet zeker wat de beste keuze is met je blessure? We bellen je graag, dan vinden we het samen uit.

Vul ons contact formulier in

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan via onderstaande knop.